Ploegleider Voedingsdienst voor de Flexpool

Over de organisatie

Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) is een wijkgerichte zorgorganisatie. Wij zitten bij de cliënten in de buurt. Een team dat bekend is met de cliënt en de omgeving, biedt zorg op maat. Want HWW zorg wil dat iedereen kan leven op de manier die het best bij hem of haar past. Of dat nu thuis is of in een van onze woonzorgcentra en verpleeghuizen. HWW zorg is een van de grotere zorgaanbieders in Den Haag. We verlenen zorg voor Hagenaren, door Hagenaren. Dichtbij en vertrouwd. Vandaar ons motto: HWW zorg. Echt Haags.

Missie en Visie HWW zorg Haagse Wijk- en Woonzorg heeft als Missie: 'Een glimlach op ieders gezicht', te verzorgen. Dit gebaseerd op tevreden klanten, trotse medewerkers en trouwe partners. Onze visie is dat wij samen willen werken, zodat onze cliënt zoveel mogelijk zichzelf kan zijn in kwetsbare tijden. De kernkwaliteiten van onze medewerkers zijn: dichtbij, veelzijdig en slagvaardig, waarbij ons ethisch kompas gericht is op de kernwaarden: passie voor zorg, professionaliteit en zichtbaar sprankelend gedrag.

De functie

Als Ploegleider voedingsdienst bereid je op een professionele en klantvriendelijke wijze maaltijden en gerechten. Je draagt zorg voor een eetlust bevorderende maaltijdbeleving door de inzet van front-cooking in het restaurant c.q. brasserie waarbij maaltijdcomponenten in het zicht van de bezoekers worden geregenereerd/verwarmd en/of bereid. Op deze manier kunnen bewoners, personeel en bezoekers binnen de woonvoorziening op een gastvriendelijke wijze lekker en gezond eten. Je ontvangt leiding van de manager voedingsdienst & gastvrijheid en geeft operationeel leiding aan een team van servicemedewerkers voedingsdienst.

Taakomschrijving: In deze functie bereid je zelfstandig diverse (verse) maaltijdcomponenten en (à la carte) maaltijden, zo nodig met dieetafleidingen. Je helpt incidenteel mee in de huiskamers met de bereiding van enkele maaltijdcomponenten. Je geeft aanwijzingen aan medewerkers voedingsdienst en medewerkers werkzaam in de huiskamers voor ondersteunende en assisterende werkzaamheden en coördineert de werkzaamheden in het front cooking restaurant. Je draagt zorg voor portionering en uitgifte van de maaltijden die in het restaurant op het bord, of in de huiskamers, uitgeserveerd worden vanuit de dekschalen. Je serveert om een maaltijdbeleving te creëren maaltijden uit in het restaurant/brasserie en de huiskamers en voert de eindcontrole uit van de maaltijden. Je bewaakt de voedselveiligheid en de naleving van de HACCP richtlijnen in de keuken, het restaurant de huiskamers en bij catering activiteiten. Je bereidt ook maaltijden en gerechten voor bijzondere gebeurtenissen, zoals kerstdiner, themamaaltijden, buffetten, recepties en barbecues. Je draagt zorg voor een net en sfeervol gastvrij restaurant en houdt deze representatief. Verder adviseer je de huiskamers over de menucyclus en de manager voedingsdienst & gastvrijheid over het assortiment van het restaurant en bijzondere gelegenheden onder andere op basis van feedback van cliënten en het advies van leveranciers. Je denkt mee over de samenstelling en voorbereiding van themamaaltijden en catering van bijzondere gebeurtenissen. Je verricht licht administratieve taken, draagt zorg voor de afdracht van kassagelden en doet bestellingen. Je controleert ontvangen goederen op kwaliteit en kwantiteit en onderneemt actie bij afwijkingen. Tot slot maak je de keuken, apparatuur en materialen schoon en assisteer je zo nodig bij afwaswerkzaamheden.

Functie-eisen

  • Opleiding zelfstandig werkend (instellings-)kok;
  • Kennis van dieetmaaltijden en enige jaren praktische ervaring met maaltijdbeleving;
  • Operationeel leidinggevende ervaring; 
  • Diploma Sociale Hygiëne;
  • Gastvrij, vriendelijk en voorkomend gedrag is belangrijk in de contacten met cliënten, medewerkers en gasten in relatie tot de gewenste gastvrije beleving;
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Je werkt ordelijk, systematisch en hygiënisch.

Wij bieden

Je maakt deel uit van een zorgorganisatie die volop in beweging is om de nieuwe visie om te zetten in resultaten. Dit biedt kansen om jezelf te ontwikkelen. Het basissalaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 17,64 per uur. Verder bieden wij een pakket van interessante arbeidsvoorwaarden met bijvoorbeeld een eindejaarsuitkering, collectieve zorgverzekering en de mogelijkheid om mee te doen aan het Keuzemode waarbij je tegen fiscaal gunstige voorwaarden een fiets, computer of tablet kunt aanschaffen.

Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Flexwerk T: 070-3021900

Deel dit op: